![Blunzenpackerl Blunzenpackerl](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F2D81776-77C9-4F13-98E6-B1D899E3E702/Derivates/65a4ccd5-6eef-466f-926f-0adc19453864.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Semmelwürfel
- 80 g Milch
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 1 TL Paprikapulver, edelsüß
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 1 - 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 10 - 15 g Öl
- 300 - 400 g Blutwurst, geschält
- 1 Packung Blätterteig
- 1 Ei, verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1928 kJ / 461 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.2 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Fiakergulasch
2 Std. 15 Min
Käferbohnen-Tafelspitz-Sülzerl
7 godz. 10 min
Marinierte Schwammerl in Öl
48 godz. 30 min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2 Std. 45 Min
Geröstete Leber
30min
Buchteln mit Zwiebel-Speck-Fülle
2 Std.
Eisweintascherl
1h 20min
Rinderfilet à la Esterhazy
50min
Eingebrannte Erdäpfel mit Gurkerl
55min
Zandergulasch
45min
Käferbohnenmousse mit Kernöl
10min
Wurstaufstrich
10min