Erdäpfel-Vogerlsalat mit Speck
TM6 TM5

Erdäpfel-Vogerlsalat mit Speck

3.6 ( 37 ocen )

Składniki

  • 800 g Wasser
  • 1500 g Erdäpfel, speckig geschält, in Scheiben (5 mm)
  • 200 g Schalotten halbiert
  • ½ TL Salz
  • 1 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l)
  • 2 TL Senf
  • 5 EL Essig
  • 200 g durchwachsener Speck, geräuchert
  • 1 EL Öl zum Braten
  • 100 g Vogerlsalat geputzt
    lub 1 Bund Brunnenkresse Blättchen abgezupft
  • 5 - 7 EL Olivenöl

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
400 kcal / 1677 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy