
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g Wasser
- 1500 g Erdäpfel, speckig geschält, in Scheiben (5 mm)
- 200 g Schalotten halbiert
- ½ TL Salz
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 2 TL Senf
- 5 EL Essig
- 200 g durchwachsener Speck, geräuchert
- 1 EL Öl zum Braten
-
100
g Vogerlsalat geputzt
lub 1 Bund Brunnenkresse Blättchen abgezupft - 5 - 7 EL Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 400 kcal / 1677 kJ
- Białko
- 11 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Węglowodany
- 39 g
- Błonnik
- 7 g