Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g Wasser
- 1500 g Erdäpfel, speckig, geschält, in Scheiben (5 mm)
- 200 g Schalotten, halbiert
- ½ TL Salz
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 2 TL Senf
- 5 EL Essig
- 200 g durchwachsener Speck, geräuchert
- 1 EL Öl zum Braten
-
100
g Vogerlsalat, geputzt
lub 1 Bund Brunnenkresse, Blättchen abgezupft - 5 - 7 EL Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1677 kJ / 400 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schinkenrollen mit französischem Salat
1 Std. 40 Min
Tafelspitz mit Wurzelsauce
2h
Steirischer Rindfleischsalat
1h
Nudelsalat mit Joghurtdressing
45 min.
Schweinslungenbraten mit Spargel
1h 10 min.
Gebackene Forellenknödel mit Krendip
1h
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1h
Spicy Potato Wedges
50 min.
Rindfleisch-Burger mit Ziegenkäse und Zwiebelchutney
1 Std. 40 Min
Budapester Wurstsalat
20 min.
Faschierte Laibchen
35min
Rindsrouladen
1h 30 min.