Erdäpfel-Vogerlsalat mit Speck

Erdäpfel-Vogerlsalat mit Speck

3.6 37 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen

Składniki

  • Wasser
    800 g
  • Erdäpfel, speckig geschält, in Scheiben (5 mm)
    1500 g
  • Schalotten halbiert
    200 g
  • Salz
    ½ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 TL
    ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l)
  • Senf
    2 TL
  • Essig
    5 EL
  • durchwachsener Speck, geräuchert
    200 g
  • Öl zum Braten
    1 EL
  • Vogerlsalat geputzt
    100 g
    1 Bund Brunnenkresse, Blättchen abgezupft
  • Olivenöl
    5 - 7 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 400 kcal / 1677 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...