Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 3 - 4 Schweinsknochen, geschnitten
- ½ Zwiebel, mit Schale
- 800 g Schweinsschulter, ohne Knochen, ohne Schwarte, in 3 Stücken (siehe Variation)
- 300 g Wurzelgemüse (Karotte, Sellerie, gelbe Rübe, Petersilienwurzel), in Stücken (4 cm)
- 2 TL Salz
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 2 Knoblauchzehen
- 3 Pfefferkörner, schwarz
- ½ Bund Schnittlauch, frisch
- 5 cm Kren, frisch, geschält, in Scheiben (1 cm)
- 1 Spritzer Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 - 2 EL Weißweinessig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1427 kJ / 342 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Gebackene Leberknödel
2h
Gefülltes Brathenderl
1 Std. 45 Min
Rehragout mit Wurzelgemüse und Rahmerdäpfeln
1h 30min
Beiried mit Rotweinsauce und Gorgonzolabirnen
1 Std. 15 Min
Rindsrouladen mit Eierschwammerl-Frischkäsefüllung
1 Std. 15 Min
Tafelspitz mit Semmelkren
1 Std. 20 Min
Schweinslungenbraten in Pfeffer-Rahm-Sauce mit Speckfisolen
50 Min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3h
Schweinsbraten in Bierdampf mit Kruste
2 Std. 40 Min
Geröstete Leber
30 Min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2h 45min
Rindsgulasch klassisch
3 Std. 20 Min