Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fülle
- 4000 - 6000 g Gans, küchenfertig
- 250 g Äpfel, entkernt
- 250 g Maroni, gegart, geschält
- ¼ TL Nelkenpulver
- 1 EL Majoran, getrocknet
- 1 TL Salz
- Semmelfülle, selbstgemacht, roh (siehe Tipp)
Marinade
- 150 g Butter oder Flomen (Gänsefett), in Stücken
- 2 EL Majoran, getrocknet
- 1 EL Beifuß, getrocknet (opcjonalnie)
- 2 TL Salz
- 200 g Orangensaft, frisch gepresst
Gans zubereiten
- 500 g Geflügelfond (oder Hühnersuppenwürfel aufgelöst in Wasser)
- 500 g Suppengemüse
- 250 g Äpfel
- 200 g Maroni, gegart, geschält
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 7351 kJ / 1750 kcal
- Białko
- 83 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 108 g
- Błonnik
- 12 g
Alternatywne przepisy
Kräftige Hühnersuppe mit Bröselknödel
1sa 50 dk
Coq au vin
3 godz.
Beschwipste Weichseln mit Pfeffer
2 godz.
Wirsingrouladen mit Hendlfülle und Paprikagemüse
1h
Lammkronen mit Letscho und Erdäpfel
50 Min
Ente mit Orangen-Ingwer-Sauce und Couscous
2 godz. 20 min
Gefülltes Rinderfilet mit Granatapfelglasur
1h 45min
Semmelfülle
1h 10min
Schweinsbraten in Bierdampf mit Kruste
2 godz. 40 min
Tafelspitz mit Semmelkren
1 godz. 20 min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3 godz.
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2h 45min