![Lammkronen mit Letscho und Erdäpfel Lammkronen mit Letscho und Erdäpfel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/dd289230-8cc7-4b43-a167-0f26001b4622/Derivates/28e7ee27-ac57-4da6-b991-9ce2ad652259.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Oliven, schwarz, entkernt
- 40 g Olivenöl
- ½ Bund Basilikum, frisch, Blättchen abgezupft
- 1 TL Salz
- 1 TL Rosmarin, getrocknet
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Bio-Zitrone, geviertelt
- 4 Lammkronen (à ca. 250-280 g)
-
1
EL Berberitzen, getrocknet
lub 1 EL Rosinen - 100 - 150 g Zwiebeln, halbiert
- 4 Knoblauchzehen, halbiert
- 100 g Paradeiser, in Stücken
- 350 g Erdäpfel, festkochend, geschält, in Spalten (10 mm)
- 400 g Paprika, gemischt (gelb und rot), in Stücken (4 cm)
-
50
g Rotwein
lub 50 g Wasser -
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 50 g Tomatenmark
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2594 kJ / 619 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1sa
Fiakergulasch
2 godz. 15 min
Tafelspitz mit Wurzelsauce
2 Std.
Ossobuco sous-vide
13h
Bouillabaisse
1 godz. 25 min
Gemüsesuppe mit Henderl und Gerste
40min
Karpfengulasch
55 dk
Erdäpfel-Pilz-Suppe mit Knoblauchbrot
50min
Boef Stroganoff
50min
Fischfilet in cremiger Lauchsauce
45min
Rinderfilet à la Esterhazy
50min
Kalbsrahmgulasch
1sa