![Gebackene Forellenknödel mit Krendip Gebackene Forellenknödel mit Krendip](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5a9ed2ae-5f38-4a68-b5c7-3df5e8a617b1/Derivates/1c6cc583-3e41-4c8f-a667-470ee2d6758f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Sauerrahm
- 100 g Joghurt (1% Fett)
- ¼ - ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 - 1 ¼ TL Salz
- 3 - 4 TL Kren, aus dem Glas
- 50 g Semmelbrösel, etwas mehr zum Wälzen
-
½
Bund frische Dille, Blättchen abgezupft
lub 1 TL Dille, getrocknet - 500 g gekochte Erdäpfel, mehlig, ausgekühlt, geschält, in Stücken (siehe Tipp)
- 500 g Forelle, geräuchert, entgrätet, in Stücken
- 3 Eier (Größe M)
- 1 - 2 TL Zitronensaft
- 1 - 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen
-
Butterschmalz
lub Rapsöl zum Ausbacken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 481 kJ / 115 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wurstknödel
1h 20 min.
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40 min.
Boef Stroganoff
50 min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2h 45min
Grammelknödel
1 godz. 30 min
Semmelfülle
1h 10min
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1h 20 min.
Tafelspitz mit Semmelkren
1h 20 min.
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50 min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 godz.
Sauce Tatare
15min
Gefülltes Brathenderl
1h 45min