Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ TL Pfefferkörner, bunt
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet, klein
- ½ TL Knoblauch, granuliert
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 1 TL Petersilie, getrocknet
- 1 TL Rosmarin, getrocknet
- 600 g Lammfleisch (z. B. Schlögl) ausgelöst, in Stücken (ca. 3 cm)
- 40 g Butter
- 150 g Sellerie
- 150 g Lauch
- 150 g Karotten
- 80 g Zwiebeln
- ¼ TL Salz
- 200 g Wasser
-
100
g Weißwein
lub 100 g Wasser -
3
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 - 1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 3 Stängel Petersilie
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1263 kJ / 301 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Dukatenbuchteln mit Kanarimilch
1h 50min
Beiried mit Rotweinsauce und Gorgonzolabirnen
1h 15min
Hirschragout mit cremiger Polenta
2 Std. 20 Min
Coq au vin
3h
Boeuf Bourguignon
2h 45min
Lammkronen mit Letscho und Erdäpfel
50min
Fischfilet in cremiger Lauchsauce
45min
Backfisch
40min
Zander mit Safransauce, Reis und Schmorparadeisern
1h 5min
Forellenpäckchen auf Schmorgurken
45min
Rinderkraftsuppe (aus Suppenfleisch)
3h 45min
Rehragout mit Wurzelgemüse und Rahmerdäpfeln
1h 30min