Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ TL Pfefferkörner, bunt
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet, klein
- ½ TL Knoblauch, granuliert
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 1 TL Petersilie, getrocknet
- 1 TL Rosmarin, getrocknet
- 600 g Lammfleisch (z. B. Schlögl) ausgelöst, in Stücken (ca. 3 cm)
- 40 g Butter
- 150 g Sellerie
- 150 g Lauch
- 150 g Karotten
- 80 g Zwiebeln
- ¼ TL Salz
- 200 g Wasser
-
100
g Weißwein
lub 100 g Wasser -
3
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 - 1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 3 Stängel Petersilie
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1263 kJ / 301 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Rehragout mit Wurzelgemüse und Rahmerdäpfeln
1 Std. 30 Min
Steirisches Krenfleisch
2h 45min
Glühwein mit Orange
40 Min
Beiried mit Rotweinsauce und Gorgonzolabirnen
1 Std. 15 Min
Bärlauchpalatschinken mit Lammhaschee und Sauerrahmdip
1 Std. 30 Min
Sauerkrautstrudel
1h 40min
Hirschragout mit cremiger Polenta
2h 20min
Tagliatelle mit Schwammerlragout und Salbeipesto
35 Min
Rinderhüfte mit Sommergemüse und Hollandaise
2h
Erdäpfel-Pilz-Suppe mit Knoblauchbrot
50 Min
Geröstete Leber
30 Min
Leberreis
35 Min