
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ząbki czosnku
- 80 g oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- ½ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 1 łyżeczka bazylii, suszonej
- 800 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości
- 1000 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 700 kJ / 167.3 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 431 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2h 15min
Koncentrat bulionu drobiowego
45min
Schab z Varomy
3h 40min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4 godz. 15 min
Przyprawa uniwersalna
5 Min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1h 30min
Baleron z karkówki
50 Std. 30 Min
Szynka drobiowa
2h 10min
Schab chrzanowy
2h 30min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3 godz. 25 min
Schab gotowany na parze
1 Std. 50 Min
Pasztet z piersi indyka
2h