Argentyńskie empanadas z kurczakiem

Argentyńskie empanadas z kurczakiem

4.8 6.8K oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
14 sztuk

Składniki

Ciasto na empanadas
  • wody
    100 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    175 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • mąki pszennej
    350 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • jajko
    1
Farsz
  • cebuli przekrojonej na pół
    60 g
  • ząbek czosnku
    1
  • fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 3 cm kostkę
    240 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    150 g
  • zielonych oliwek, bez pestek
    8
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • przecieru pomidorowego
    1 łyżka
  • papryki wędzonej, mielonej
    1 łyżeczka
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 płaska łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • mleko do posmarowania empanadas

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 229.8 kcal / 961.1 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 13.9 g
Węglowodany 18.7 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...