
Urządzenia i Akcesoria
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
14 sztuk
Składniki
Ciasto na empanadas
-
wody100 g
-
masła pokrojonego na kawałki175 g
-
soli½ łyżeczki
-
mąki pszennej350 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
jajko1
Farsz
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
ząbek czosnku1
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 3 cm kostkę240 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki150 g
-
zielonych oliwek, bez pestek8
-
oliwy z oliwek30 g
-
przecieru pomidorowego1 łyżka
-
papryki wędzonej, mielonej1 łyżeczka
-
kminu rzymskiego, mielonego1 płaska łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
mleko do posmarowania empanadas
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
229.8 kcal /
961.1 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
13.9 g
Węglowodany
18.7 g
Błonnik
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

AMERYKA POŁUDNIOWA
10 Przepisów
Polska
Polska