![Gluten free focaccia bread Gluten free focaccia bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1D5809A8-496D-4077-B44D-D1D1C30243E2/Derivates/7339082A-DC41-4900-8534-EF2C2221434E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 55 g blanched almond
- 220 g gluten free cornflour
- 110 g gluten free plain white flour
- 2 ½ tsp dried instant yeast or 25 g fresh yeast
- 2 tsp white sugar
- 2 tsp xanthan gum
- 2 tsp sea salt
- 310 - 350 g water
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 tsp rock salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 603.2 kJ / 144.2 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 22.6 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 488.2 mg
Alternatywne przepisy
Buffalo chicken pizza
1h 30min
Gluten free artisan loaf baked in a cast iron pot
3u.
Gluten free baking powder
5 min
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10min
Gut Immunity Shot
5 min
Gluten free waffle cones
35min
Gluten free Classic Polish "tort"
2 godz. 25 min
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter)
5 min
Hawaiian gluten-free pizza
2 Std.
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter, TM6)
1h
That's a wrap (Noni Jenkins)
55 min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter)
55 min