Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 red onion (approx. 150 g), cut into thin slices
- 20 g olive oil
- 20 g dark brown sugar
- ¼ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 300 g raw beetroots, peeled and cut into quarters (see Tips)
- 1 green apple, peeled cored and cut into quarters (see Tips)
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 20 g currants
- 40 g apple cider vinegar (see Tips)
- ½ tsp ground allspice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 151.5 kJ / 36.1 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 46.8 mg
Alternatywne przepisy
Tomato relish
2h 10min
Red onion relish
50 Min
Hot cross buns
1h 40min
Quince paste
4 Std. 10 Min
Tomato ketchup
1 Std. 10 Min
Coleslaw
10min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30 Min
Vegetable stock paste
30 Min
Caramelised red onion chutney
24h
Lemon or lime butter
15 Min
Citrus marmalade
2 Std. 20 Min
Mint sauce
5 Min