Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 red onion (approx. 150 g), cut into thin slices
- 20 g olive oil
- 20 g dark brown sugar
- ¼ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 300 g raw beetroots, peeled and cut into quarters (see Tips)
- 1 green apple, peeled cored and cut into quarters (see Tips)
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 20 g currants
- 40 g apple cider vinegar (see Tips)
- ½ tsp ground allspice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 151.5 kJ / 36.1 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 46.8 mg
Alternatywne przepisy
Beetroot, Parmesan and cashew dip
5 Min
Chunky basil pesto dip
10min
Hot cross buns
1 Std. 40 Min
Tomato ketchup
1h 10min
Coleslaw
10min
Vegetable stock paste
30 min
Beetroot salad
10min
Caramelised red onion chutney
24h
Feijoa chutney
1h 15min
Spicy peach and mango chutney
45 min
Quince paste
4h 10min
Tomato relish
2 Std. 10 Min