Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 400 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 200 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 25 g de sucre en poudre
- 50 g de gingembre confit, détaillé en petits dés
- 50 g d'écorce d'orange confite, détaillée en petits dés
- 8 blancs d'œufs
- 8 - 10 tranches de pain d'épices, sans croûte
- 4 c. à soupe de Grand Marnier®
Le jour même
- 150 g de chocolat, détaillé en morceaux
- 15 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1909 kJ / 457 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau de semoule à l'orange
6 godz. 45 min
Cannelloni de crêpe à l'orange
45min
Crème de macadamia
Brak ocen
AOUT - Condiment catalan - Richard Toix
3 Std. 30 Min
Faisselle de chèvre au pesto d'herbes sucré
1h 15min
Parfait chocolat et thé fleuri
3 Std. 55 Min
Pommes farcies aux fruits secs
1h
Gâteau aux épices et limoncello
40min
Marquise au chocolat
2 Std. 25 Min
Brocéliande (Rodolphe GROIZARD - La Mare aux Oiseaux)
10h
Pain d'épices aux fruits secs
1h 15min
Crème anglaise à l'orange
1h