Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 400 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 200 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 25 g de sucre en poudre
- 50 g de gingembre confit, détaillé en petits dés
- 50 g d'écorce d'orange confite, détaillée en petits dés
- 8 blancs d'œufs
- 8 - 10 tranches de pain d'épices, sans croûte
- 4 c. à soupe de Grand Marnier®
Le jour même
- 150 g de chocolat, détaillé en morceaux
- 15 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1909 kJ / 457 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minitartelettes à la carotte et à la crème d'orange
2 Std.
Gâteau au café et à la vanille
5 godz. 15 min
Choco-nougat
3h
Croustillant chocolat-framboise
16 godz.
Choco-praliné abricot (Rodolphe GROIZARD - La Mare aux Oiseaux)
24h
Cheesecake noix de coco-caramel
3 Std. 40 Min
Bûche aux épices façon tatin
1 Std. 15 Min
Parfait glacé aux raisins et aux noix
12h
Bûche tout chocolat
7h 20min
Bûche soyeuse enneigée
4 Std. 35 Min
Bûche chocolat-cassis
1h 45min
Bavarois chocolat, caramel et fruits rouges
15 godz.