Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue
- 3 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 100 g de sucre en poudre
- 50 g de sucre glace maison
Le sirop de grenade vanillé
- 150 g de jus de grenade
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 150 g de sucre en poudre
La chantilly
- 330 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 2 c. à soupe de sucre glace maison maison
- le zeste d'un citron vert non traité
Le dressage
- graines de grenade, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2568 kJ / 611 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 85.3 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse à l'avocat
15 Min
Pavlova mangue-kiwi
4 Std. 10 Min
Glace Anko
10h 15 min
Œufs ananas - Christophe Aribert
Brak ocen
Croquettes de cailles braisées
15h
MARS Chartreuse Antésite choc - Christophe Aribert
10 Min
Choux aux fruits confits
2 Std.
Pavlova aux figues
4 Std.
Sabayon aux abricots et aux amaretti
20min
Gravlax de saumon à la betterave
8 Std. 15 Min
Tarte fine aux deux chocolats et aux fruits rouges
4 godz. 20 min
Minipavlovas
3 Std. 45 Min