Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue
- 3 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 100 g de sucre en poudre
- 50 g de sucre glace maison
Le sirop de grenade vanillé
- 150 g de jus de grenade
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 150 g de sucre en poudre
La chantilly
- 330 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 2 c. à soupe de sucre glace maison maison
- le zeste d'un citron vert non traité
Le dressage
- graines de grenade, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2568 kJ / 611 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 85.3 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto safrané à la pêche
40min
Pavlova mangue-kiwi
4 Std. 10 Min
Pannacotta au coulis de mangue
4 Std. 15 Min
Crème fouettée
10 min
Xerém à la farine de maïs au thon frais
40min
Glace Anko
10 godz. 15 min
Pavlova aux figues
4h
Bar en croûte de fruits secs
45min
Chutney mangue-coriandre-citron vert
40min
Cheesecake à la fraise et aux biscuits amaretti
3h 30min
Grande pavlova fruits rouges et amandes
15h
Pavlova aux fruits rouges
4h