Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g queijo parmesão
- 15 folhas de alecrim
- 210 g farinha tipo 55
- 200 g natas
- ½ c. chá de bicarbonato de sódio
- 1 c. chá de flor de sal
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2135 kJ / 511 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolachas de noz, azeitona e parmesão
50 Min
Areias
30 Min
Wraps de espinafres e pasta de tremoço
50 Min
Cookies de passas
25 Min
Crackers de sésamo
20 Min
Dip de tomate e queijo-creme
5 Min
Gressinos de parmesão e ervas aromáticas
Brak ocen
Bolachas de queijo e tomate seco
4 godz.
Focaccia com azeitona e alecrim
72 Std.
Bolachas de alecrim e queijo
50 Min
Bolachas de tomate seco e alecrim
30 Min
Massa de ovo
20 Min