Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dentes de alho
- 15 g gengibre fresco cortado em fatias (2 mm aprox.)
-
100
g açúcar
lub 100 g açúcar amarelo - 100 g vinagre
- 50 g azeite
- 100 g cebola cortada em fatias
- 220 g cenoura cortada em rodelas (3 mm aprox.)
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 Receita completa
- Kalorie
- 4175.6 kJ / 998 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 135 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1374 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cozer 400-500 g de cogumelos Paris em quartos
25min
Bacalhau em sous-vide com esmagada de batata
1h 50min
Bolo de reis
1h 5min
Bacalhau em sous-vide com molho de aneto e puré de pimentos assados
1h 20 min
Caramelos
2h
Mostarda de limão
12h
Espinafres cozido com ovos
40min
Maionese
5min
Cerveja de gengibre
25 Std. 30 Min
Bochechas de porco em vinho tinto em sous-vide
8 Std. 45 Min
Bife de lombo em sous-vide com molho béarnaise
2h 20min
Empadas de Castelo Branco
1h 40min