Wersje kompatybilne
Risoto doce de vinho do Porto branco com praliné
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Praliné
- 80 g broa de Avintes
- 60 g amêndoa s/ pele
- 120 g açúcar
- Manteiga q.b. p/ untar
Natas
- 15 g açúcar
- 400 g natas
Risoto
- 100 g açúcar
- 2 tiras de casca de limão, só a parte amarela
- 30 g manteiga
- 130 g arroz p/ risoto
- 10 g vinho do Porto branco
- 1000 g leite
- 1 pau de canela
- 1 pitada de sal
- 50 g amido de milho
- 50 g sultanas douradas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2328 kJ / 557 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de abóbora, caril e camarão
1 godz. 20 min
Risoto à milanesa
25 Min
Ninhos da Páscoa de merengue
3 godz. 20 min
Raviolis em estrela com recheio de noz e molho de champanhe
1sa 30 dk
Panacota de matcha
2h
Risoto de bacalhau com grelos e broa de avintes
1sa
Molho Butterscotch
10 Min
Pavê de acerola
2h
Brigadeiros XL
1sa 30 dk
Risoto de bacalhau, ervilhas e hortelã
35 dk
Risoto de cogumelos com presunto
1sa
Risoto de cerveja, linguiça e cogumelos
45 Min