Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g wody
- 10 g mąki ziemniaczanej
- 500 g rabarbaru, obranego, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 60 g cukru pudru
- 10 g ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 8 - 10 liści mięty, świeżych
- 200 g jogurtu naturalnego
- 2 łyżki miodu, płynnego
-
orzechy, całe, posiekane, do posypania
lub granola, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 685.7 kJ / 163.9 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 29.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45 min
Smoothie rabarbarowe
1 godz. 30 min
Jeżynowa panna cotta
4u. 10min
Orkiszowa galette z rabarbarem
3 Std. 10 Min
Deser kokosowy z Varomy
1 godz.
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2h 30 min
Zdrowy kisiel śliwkowy
10 Min
Tarta z rabarbarem i bezą
2 godz. 20 min
Rabarbar pod kruszonką
55 Min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 Std. 40 Min
Jabłka pod kruszonką
55 Min