Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g wody
- 10 g mąki ziemniaczanej
- 500 g rabarbaru, obranego, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 60 g cukru pudru
- 10 g ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 8 - 10 liści mięty, świeżych
- 200 g jogurtu naturalnego
- 2 łyżki miodu, płynnego
-
orzechy, całe, posiekane, do posypania
lub granola, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 685.7 kJ / 163.9 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 29.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rabarbar pod kruszonką
55min
Legumina z tapioki
50 Min
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
40 Min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2h 30min
Smoothie rabarbarowe
1h 30min
Tabbouleh z bobem
50 Min
Pudding z tapioki z frużeliną truskawkową
45 Min
Jabłka z cydrowym sosem zabajone
40 Min
Kompot z rabarbaru
2u. 15min
Tarta z rabarbarem i bezą
2 godz. 20 min
Orkiszowa galette z rabarbarem
3u. 10min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 godz. 40 min