
Urządzenia i Akcesoria
Deser kokosowo-pistacjowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
20 sztuk
Składniki
-
½ łyżeczki nasion kardamonu
-
40 g orzechów pistacjowych, niesolonych
-
40 g kaszy manny
-
30 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
100 g wiórków kokosowych
-
250 g mleka
-
50 g cukru
-
30 g migdałów, w płatkach
-
4 jajka
-
250 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
167 kcal /
698 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA SRI LANKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1 godz. 10 min
Kokosowe miniserniczki
50 min
Ciasto miodowe z czerwoną pomarańczą
2 godz.
Cytrynowe tiramisu
6 godz. 25 min
Mus kawowy (bez cukru)
1 godz. 15 min
Limonkowe ciasto na zimno
2 godz. 50 min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 godz. 20 min
Deser kokosowo-ananasowy
4 godz. 25 min
Ciastka panellets
25 godz. 45 min
Mroźne ciasto kokosowe
5 godz. 15 min
Sernik z ricotty z jabłkami
6 godz.
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 godz. 40 min