
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée au fenouil
- ½ c. à café de graines de fenouil
- 150 g de farine de blé complet
- 75 g de beurre coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 50 g d'eau
La garniture
- 30 g de beurre
- 300 g d'épinards frais coupés en chiffonnade
- 200 g de crème fraîche épaisse, 15% m.g.
- 2 jaunes d'œufs
- 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
- 500 g d'eau
- le zeste d'un citron jaune non traité sans la partie blanche, coupé en fines lamelles
- 35 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 509 kcal / 2123 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Węglowodany
- 38 g
- Błonnik
- 4 g