Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 80 g de beurre
-
150
g de farine de blé type 55
lub 150 g de farine de blé complet - ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café d'herbes de Provence déshydratées
- 50 g d'eau
La garniture
- 300 g d'eau
- 3 poivrons, épépinés et coupés en lanières
- 2 gousses d'ail
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 c. à soupe de sucre roux
- 1 c. à soupe de romarin frais
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 c. à soupe de tapenade
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1172 kJ / 281 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tatin d'échalotes au chèvre
1 Std. 10 Min
Clafoutis courgettes, basilic et chèvre
55min
Tatin d'aubergine
1h 5min
Aubergines à la bonifacienne
2h
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2h
Tapenade
10min
Pissaladière
2h 10min
Involtini d'aubergine à la tomate
1 Std. 10 Min
Caponata sicilienne
55min
Pizza basilic, courgette et chèvre
2h
Dariole chèvre, poivrons et tapenade
3 Std. 30 Min
Parmigiana d'aubergine
1h 30min