Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 c. à soupe d'huile d'olive, et 1 filet
- 80 g d'oignon, coupé en quatre
- 200 g de lentilles corail
- 50 g de graines de sésame blond, et 1 c. à café pour la finition
- 1 pincée de curry en poudre
- du sel
- du poivre moulu
- 350 g d'eau
- 1 citron jaune non traité, zeste et jus
- quelques feuilles de coriandre fraîche, ciselées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1093 kJ / 260 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galettes de lentilles, cumin et noisettes
50min
Houmous
13h 10min
Houmous de betterave
13h 35min
Houmous de haricots blancs et noix de cajou
15min
Houmous de petits pois et petits pains
3j 10 menit
Houmous
10h 40min
Curry de légumes
25min
Houmous de betterave
15min
Houmous au citron
5min
Dahl indien et curry de légumes
1h 25min
Houmous de carotte
25min
Houmous de courgette
10 min