![Zuppa di muscoli Zuppa di muscoli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B2CAEA9F-9183-4A48-89F4-8C7CED7DC11D/Derivates/89c9eefc-a0e1-461a-ae0a-acc624658c62.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di cozze fresche pulite
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 10 foglie di basilico fresco, lavate
- 100 g di cipolla in quarti
- 2 spicchi di aglio
- 70 g di carota, pelata e a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2571.8 kJ / 614.5 kcal
- Białko
- 62.8 g
- Węglowodany
- 34.9 g
- Tłuszcz
- 24.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 1534.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linguine ai gamberoni
30 Min
Cous cous delle Lipari ai frutti di mare e capperi
1u.
Zuppa del pescatore
50 Min
Agnolotti al brasato
3sa
Zuppa di merluzzo e cozze
50 Min
Zuppa di pesce alla napoletana
1 Std. 10 Min
Panada sarda
2h 55min
Zuppa di cozze
1u.
Polpetti all'inferno
40 Min
Malloreddus alla campidanese
3sa
Penne risottate con le cozze
1sa 5 dk
Sugo di cozze e vongole
1 Std. 20 Min