Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di cozze fresche pulite
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 10 foglie di basilico fresco, lavate
- 100 g di cipolla in quarti
- 2 spicchi di aglio
- 70 g di carota, pelata e a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2571.8 kJ / 614.5 kcal
- Białko
- 62.8 g
- Węglowodany
- 34.9 g
- Tłuszcz
- 24.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 1534.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cozze al vino bianco
40 min
Linguine ai gamberoni
30 Min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 godz. 5 min
Cozze allo zafferano
55 λεπτ.
Penne risottate con le cozze
1 godz. 5 min
Cacciucco
1 Std. 20 Min
Spaghetti con la bottarga
25min
Cozze piccanti con ceci e pomodorini
35 min
Spaghetti cozze e gamberi
25min
Cozze alla Medoc
50min
Zuppa di pesce tradizionale
1 godz. 30 min
Sugo di cozze e vongole
1 Std. 20 Min