![Peperoni ripieni alla barese Peperoni ripieni alla barese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f9bf8249-b482-420a-8495-118a2ca9787e/Derivates/1501ebaf-41c8-45a1-a777-2188a3ffa476.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peperoni
- 500 g di peperoni gialli, puliti e a metà
Ripieno
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 60 g di mollica di pane
- 10 g di pinoli
- 10 g di uvetta sultanina
- 4 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 20 g di capperi sotto sale, sciacquati
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1205 kJ / 249 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
Alternatywne przepisy
Peperoni alla piemontese
55min
Carciofi romani gratinati
45 Min
Tegamini fave e funghi
3 Std. 10 Min
Calzoni ricotta e funghi
1 Std. 5 Min
Carciofi ripieni
50 Min
Focaccia ai friarielli
2h 15min
Carciofi in agrodolce
30 Min
Tartine di melanzana con formaggio e cipolla caramellata
1 Std. 5 Min
Melanzane grigliate con emulsione e salsa allo yougurt
35 Min
Peperoni con capperi
40 Min
Peperoni ripieni
1 Std. 5 Min
Zucchine ripiene alla ligure
1 Std. 30 Min