Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peperoni
- 500 g di peperoni gialli, puliti e a metà
Ripieno
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 60 g di mollica di pane
- 10 g di pinoli
- 10 g di uvetta sultanina
- 4 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 20 g di capperi sotto sale, sciacquati
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1205 kJ / 249 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
Alternatywne przepisy
Zucchine ripiene alla ligure
1h 30min
Melanzane ripiene light
1 godz.
Melanzane ripiene
1h 30min
Involtini di melanzane al prosciutto
1 godz.
Peperoni ripieni
1 godz. 5 min
Verza ripiena di champignon e salsa ai funghi porcini
1h 30min
Verdure ripiene
1h 20min
Involtini valtellinesi di verza con patate e formaggi
2 Std.
Funghi ripieni di feta e spinaci
35 min
Melanzane alla siciliana
1 Std. 15 Min
Quiche salata ai carciofi
1h 20min
Caponata alla catanese
1 godz.