Meksykańskie chili z serem i chorizo
TM6 TM5

Meksykańskie chili z serem i chorizo

3.9 (55 ocen)

Składniki

  • 300 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
    lub 300 g sera manchego, pokrojonego na kawałki
  • 10 g zielonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 1 cm kawałki
    lub 10 g czerwonej papryczki chili, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 1 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • ½ ząbka czosnku
  • 70 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 300 g kiełbasy chorizo, pokrojonej na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 12 tortilli pszennych, małych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1230 kJ / 293 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
77 g
Tłuszcz
1 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy