Wołowina na ostro z fetą cytrynową

Wołowina na ostro z fetą cytrynową

3.8 184 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

Cytrynowa feta
  • 10 - 15 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • 200 g sera feta pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 60 g oliwy z oliwek
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Wołowina
  • 5 ząbków czosnku
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • ½ - 1 papryczkę chili, świeżą bez gniazd nasiennych, pokrojoną na kawałki
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
  • 2 łyżki kurkumy, suszonej, mielonej
  • ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 1 łyżeczka nasion kolendry mielonych
  • ¼ łyżeczki soli
  • 50 g przecieru pomidorowego
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 łyżka cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1000 g udźca wołowego, bez kości pokrojonego na 2-3 cm kawałki
  • 280 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
  • kolendra, świeża tylko liście, ilość do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 67.8 g
Kalorie 3095 kJ / 736 kcal
Tłuszcz 43 g
Błonnik 7.6 g
Węglowodany 17.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...