
Urządzenia i Akcesoria
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
Cytrynowa feta
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek10 - 15 g
-
sera feta pokrojonego na 2 cm kawałki200 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
oliwy z oliwek60 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Wołowina
-
ząbków czosnku5
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
papryczkę chili, świeżą bez gniazd nasiennych, pokrojoną na kawałki½ - 1
-
oliwy z oliwek50 g
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżka
-
kurkumy, suszonej, mielonej2 łyżki
-
pieprzu cayenne, mielonego½ łyżeczki
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
nasion kolendry mielonych1 łyżeczka
-
soli¼ łyżeczki
-
przecieru pomidorowego50 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego1 łyżka
-
udźca wołowego, bez kości pokrojonego na 2-3 cm kawałki1000 g
-
czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy280 g
-
kolendra, świeża tylko liście, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
736 kcal /
3095 kJ
Białko
67.8 g
Tłuszcz
43 g
Węglowodany
17.2 g
Błonnik
7.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1 godz.
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1 godz.
Pikantna wieprzowina w pomidorach z chili
25 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Curry z wołowiną
45 min
Wołowina z imbirem i pastą miso ze szpinakiem
25 min
Kurczak cajun i purée z batatów
25 min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Kotlety imbirowe z kurczaka
30 min
Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy
45 min
Indyjski kurczak w jogurcie
1 godz.