Urządzenia i Akcesoria
Penne puttanesca
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
130 g czarnych oliwek, bez pestek
-
30 g filetów z anchois, w oleju
-
30 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
60 g kaparów, solonych odsączonych
-
1500 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
360 g makaronu, suchego, typu penne
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1531.8 mg
Białko
13.6 g
Kalorie
1991.9 kJ /
475.8 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
78.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PROSTE MAKARONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Spaghetti z kaparami i anchois (TM5, TM6)
35 min
Tapenada
5 min
Penne all'arrabbiata
20 min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min
Sos puttanesca
45 min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 min
Sos amatriciana
50 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Spaghetti aglio e olio (TM5, TM6)
35 min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35 min