Korma z owoców morza
TM5 TM6

Korma z owoców morza

4.7 (101 ocen)

Składniki

  • 100 g fileta z dorsza, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 100 g krążków kalmara, surowych
    lub 100 g krążków kalmara, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 12 krewetek, surowych, dużych, obranych, oczyszczonych
  • 1 łyżeczka soli
  • 60 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 60 g pomidora, pokrojonego na kawałki
  • 6 łyżek oleju
  • 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka kolendry, mielonej
  • ¼ łyżeczki chili, mielonego
  • 2 goździki
  • 2 strąki kardamonu
  • 20 g migdałów, mielonych
  • 150 g mleczka kokosowego
  • 150 g śmietany, 18% tłuszczu
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 czubata łyżka masła
  • kolendra, świeża, posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1849 kJ / 442 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcz
39 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy