Urządzenia i Akcesoria
Jiaozi z wołowiną i porem
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
50 sztuk
Składniki
Sos
-
2 ząbki czosnku
-
30 g octu ryżowego
-
30 g sosu sojowego
-
10 g oleju słonecznikowego10 g oleju sezamowego
-
1 szczypta chili, mielonego
-
1 szczypta soli
Farsz
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
350 g wołowiny bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
-
100 g pora białej i jasnozielonej części, pokrojonej w 2 mm plastry
-
25 g sosu sojowego
-
30 g wody zimnej
-
15 g wina ryżowego
-
10 g oleju sezamowego10 g oleju słonecznikowego
-
½ - ¾ łyżeczki soli
Ciasto
-
660 g wody
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski do krojenia
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2.3 g
Kalorie
161.8 kJ /
38.6 kcal
Tłuszcz
1.1 g
Błonnik
0.2 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PIEROGI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao)
1 godz. 20 min
Bułeczki bao z resztkami mięsa z sosem Hoisin
1 godz. 30 min
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2 godz.
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2 godz. 55 min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1 godz. 40 min
Ciasto wonton
50 min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 godz.
Sos teriyaki
15 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Pielmieni
1 godz. 10 min
Kurczak generała Tso
40 min