Jiaozi z wołowiną i porem

Jiaozi z wołowiną i porem

4.6 167 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
50 sztuk

Składniki

Sos
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g octu ryżowego
  • 30 g sosu sojowego
  • 10 g oleju sezamowego
    10 g oleju słonecznikowego
  • 1 szczypta chili, mielonego
  • 1 szczypta soli
Farsz
  • 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
  • 350 g wołowiny bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
  • 100 g pora białej i jasnozielonej części, pokrojonej w 2 mm plastry
  • 25 g sosu sojowego
  • 30 g wody zimnej
  • 15 g wina ryżowego
  • 10 g oleju słonecznikowego
    10 g oleju sezamowego
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
Ciasto
  • 660 g wody
  • 300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski do krojenia
  • ¼ łyżeczki soli

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 38.6 kcal / 161.8 kJ
Białko 2.3 g
Tłuszcz 1.1 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...