Urządzenia i Akcesoria
Pełnoziarnista focaccia z rozmarynem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
12 kawałków
Składniki
-
350 g ziaren pszenicy (patrz wskazówka)
-
150 g mąki żytniej
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
330 g wody
-
60 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i blachy
-
1 łyżeczka soli
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka soli gruboziarnistej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
4.9 g
Kalorie
798.1 kJ /
190.7 kcal
Tłuszcz
7.2 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
28.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bułki orkiszowe z ziołami
2 godz.
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 40 min
Grissini - paluchy chlebowe
3 godz.
Mini foccacie z oregano
3 godz. 40 min
Focaccia z figami i rozmarynem
2 godz.
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 godz. 35 min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2 godz. 20 min
Focaccia z pastą serową z oliwkami
2 godz. 10 min
Chlebki śródziemnomorskie
1 godz. 5 min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2 godz.
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 godz. 40 min