Pełnoziarnista focaccia z rozmarynem
TM6 TM5

Pełnoziarnista focaccia z rozmarynem

4.3 (12 ocen)

Składniki

  • 350 g ziaren pszenicy (patrz wskazówka)
  • 150 g mąki żytniej
  • 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 330 g wody
  • 60 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i blachy
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
  • mąka pszenna, do oprószenia blatu
  • 1 łyżeczka soli gruboziarnistej

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
798.1 kJ / 190.7 kcal
Białko
4.9 g
Węglowodany
28.4 g
Tłuszcz
7.2 g
Błonnik
1.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy