Urządzenia i Akcesoria
Palak paneer
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
coriander seeds2 tsp
-
cumin seeds2 tsp
-
fresh long green chillies deseeded if preferred and cut into halves1 - 2
-
piece fresh ginger peeled3 cm
-
garlic cloves3
-
red onion (approx. 200 g), cut into quarters1
-
light olive oil60 g
-
ground turmeric1 tsp
-
garam masala1 tsp
-
chilli powder½ - 1 tsp
-
ripe tomatoes (approx. 300 g), cut into quarters2
-
frozen spinach thawed and drained200 g
-
Vegetable stock paste (see Tips)3 tsp
-
water1300 g
-
white rice300 g
-
sea salt1 tsp
-
paneer cut into cubes (2 cm - see Tips)400 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1146.2 mg
Białko
8.8 g
Kalorie
1958.3 kJ /
466.3 kcal
Tłuszcz
16.8 g
Błonnik
8.3 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
65.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Palak Paneer
45 min
Paneer makhani
45 min
Rogani kumbh
45 min
Paneer
4 godz. 5 min
Tarka dal
30 min
Palak paneer
1 godz. 15 min
Paneer Makhani
1 godz.
Vegetable Sambar
35 min
Baingan ka bharta
1 godz. 20 min
Dosa with spiced potato filling
17 godz. 40 min
Chhole (chickpea curry)
35 min