![Palak paneer Palak paneer](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/512b1782-9b0d-491b-9323-399b8613176a/Derivates/5f483cad-dd52-4d6c-a470-77d77f607be2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tsp coriander seeds
- 2 tsp cumin seeds
- 60 g light olive oil
- 1 - 2 fresh long green chillies, deseeded if preferred and cut into halves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 garlic cloves
- 1 red onion (approx. 200 g), cut into quarters
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp garam masala
- ½ - 1 tsp chilli powder
- 2 ripe tomatoes (approx. 300 g), cut into quarters
- 200 g frozen spinach, thawed and drained
- 3 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1300 g water
- 300 g white rice
- 1 tsp sea salt
- 400 g paneer, cut into cubes (2 cm - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1958.3 kJ / 466.3 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 65.8 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 1146.2 mg
Alternatywne przepisy
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Baingan ka bharta
1h 20min
Chhole (chickpea curry)
35 min
Palak paneer
1h 15min
Lentil curry (dahl)
30 min
Paneer makhani
45 min
Gobi masala
30 min
Paneer
4h 5min
Tarka dal
30 min
Amritsari dal
26 Std.
Silverbeet dahl
8 Std. 40 Min
Dosa with spiced potato filling
17 Std. 40 Min