Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 250 g baker's flour
- 120 g water
- 30 g olive oil
- ½ tsp salt
Topping
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into halves
- 200 g sour cream
- 100 g ham, cut into cubes (1-2 cm)
- ¼ tsp salt
- 2 pinches ground nutmeg
- 3 pinches ground black pepper
- 1 tbsp fresh chives, finely chopped for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 546.3 kJ / 130.1 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 208.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polish vegetable salad (Insalata Russa)
1h 20min
Tarte Bourguignonne
1h 30min
Sweet breakfast bread
1h 30min
Gozleme Stuffed Pockets (Paul) Metric
2u. 5min
Cheese and spring onion galette
1h 15min
Three cheese pides
1 Std. 40 Min
Keftedes (meatballs)
2h 30min
Cheese and tomato bread
3 godz. 5 min
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2h 30min
Creamy cauliflower and blue cheese pasta
40min
Artisan potato bread
2u. 5min
Brunch bread
1h 15min