![Crispy Korean tofu Crispy Korean tofu](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ECBD5A79-FBA8-4542-878D-9D1D245B1396/Derivates/e2d32430-71fa-4add-9780-b4084081d0e1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tofu coating
- 160 g almond milk
- 120 g cornflour
- 80 g plain flour
- 1 tsp garlic powder
- 1 tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Sauce
- 5 garlic cloves
- 10 g fresh ginger
- 60 g light brown sugar
- 60 g rice wine vinegar
- 60 g pure maple syrup
- 30 - 50 g Korean chilli paste (gochujang), to taste ( see Tips)
- 30 g ketchup (see Tips)
- 20 g sesame oil
- 20 g dark soy sauce
Rice and broccoli
- 1000 g water
- 1 ½ tsp sea salt
- 200 g long grain white rice
- 350 g broccoli florets
Tofu
- 1000 - 1500 g vegetable oil, to deep fry
- 400 g firm tofu, pressed for 30 minutes, then cut into cubes (2 cm - see Tips)
- sesame seeds, to garnish
- 2 spring onions/shallots, cut into slices (5 mm), to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3147 kJ / 749.3 kcal
- Białko
- 21.7 g
- Węglowodany
- 98.4 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 1072.2 mg
Alternatywne przepisy
No-waste veggie bolognese (TM6)
3ч.
Soba noodle mee goreng
40min
Cashew basil spelt pasta (gut health)
15min
15-minute noodles
15min
Gwinganna polenta with vegetables
1ч. 10 мин.
Sweet potato and wakame patties (Jude Blereau)
1h
Sweet potato and wakame patties (TM6, Jude Blereau)
1h
Spiced paneer parcels
50min
Chickpea shawarma salad bowl
40min
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3 Std. 45 Min
Sichuan zucchini and eggplant
1h 15min
Miso glazed eggplant (Nasu dengaku)
30min