Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g eschalots, peeled
- 60 g white wine vinegar
- 90 g red wine vinegar
- 1 tsp ground black pepper
- ¼ tsp sea salt
- 500 - 550 g rock salt, or crushed ice, for serving
- 36 fresh oysters, shucked
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 329 kJ / 78 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 381.2 mg
Alternatywne przepisy
Crumbed cutlets with cauliflower purée (Post-natal)
40min
Citrus margarita
10min
Guacamole
10min
Chilli crab pasta
35min
Bloody Mary
10min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40min
Prawn tacos with avocado lime sauce
50min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Oysters with lime granita
5min
Traditional cocktail sauce
5min
Mixed tomato and labne salad
24h 20min