Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g eschalots, peeled
- 60 g white wine vinegar
- 90 g red wine vinegar
- 1 tsp ground black pepper
- ¼ tsp sea salt
- 500 - 550 g rock salt, or crushed ice, for serving
- 36 fresh oysters, shucked
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 329 kJ / 78 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 381.2 mg
Alternatywne przepisy
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 min
Crumbed cutlets with cauliflower purée (Post-natal)
40 min
Lemon caper butter
10min
Oysters with lime granita
5 Min
Yoghurt and jalapeño dressing
10min
Steak tartare
10min
Oysters Kilpatrick
15 dk
Traditional cocktail sauce
5 Min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40 min
Sicilian prawn salad
40 min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30min
Chimichurri
5 Min