Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de crème glacée à la vanille, en morceaux
- 250 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 40 g de chocolat noir, en morceaux (2 cm)
- 5 glaçons
- 2 bananes, mûres, pelées, coupées en deux (soit env. 200 g)
- 200 g de lait, froid
- 3 c. à soupe d'amandes effilées, grillées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2163 kJ / 519 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème glacée aux fruits
5 menit
Gâteau à l'Ovo
55 dk
Linguine saumon et vodka
20 dk
Frappuccino
5 menit
Mousse au thon
5 menit
Mille-feuilles
2h 25 min.
Gâteau des rois
1 Std. 55 Min
Pizza diavola
1 godz. 45 min
Glace au caramel
9 Std.
Viande de bœuf et sa sauce crémeuse aux champignons
1sa
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Toasts à l'ail
15 Min