Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 120 g de poireau, en morceaux
- 40 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour servir
- 600 g de légumes mixtes (pommes de terre, carottes, courgettes, céleri-branche, tomates, blettes, haricots secs, citrouille par ex.), en petits morceaux
- 1000 g d'eau
-
2
cubes de bouillon de légumes (pour 0,5l)
lub 2 c. à café bombées de fond de légumes - 1 c. à café de sel (opcjonalnie)
- 120 g de pâtes sèches, type ditalini, ou autres pâtes sèches
- 6 feuilles de basilic frais, ciselées (opcjonalnie)
- 6 - 18 c. à café de parmesan râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1202 kJ / 287 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boulettes sauce tomate et polenta de parmesan
1 Std. 10 Min
Crème de champignons
20 min
Soupe de courgette et menthe
35min
Potage façon minestrone
50min
Pizza Margherita
2 Std. 10 Min
Sauce hollandaise
25 min
Sauce béarnaise
15min
Crackers au fromage
2 godz. 30 min
Chilli con carne
40 Min
Pain de viande
1h 20 min
Salade de quinoa aux légumes croquants
30 min
Pâte de base pour pain
24 Std. 5 Min