Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de sucre
Crème
- 350 g de sucre
- 2 citrons, bio, le zeste finement prélevé à l’économe
- 1000 g de lait
- 8 jaunes d'œufs
- 1 pincée de sel
- 150 g de farine
Pâte
- 300 g de farine
- 120 g de beurre, froid coupé en morceaux (3 cm)
- 2 œufs
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de poudre à lever
Finition
- 50 g de pignons de pin
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1965 kJ / 469 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tourte au kirsch de Zoug
4 Std.
Riz aux fruits de mer
1 Std. 15 Min
Goulasch
3h
Pains de Saint-Gall
26 Std. 30 Min
Pain garni de légumes
40 min
Polenta
1h
Pain ciabatta
1 godz. 45 min
Tourte aux poires
9h
Macarons au caramel
1 Std. 50 Min
Focaccia aux pommes de terre
2 Std. 50 Min
Effiloché de porc aux petits pains vapeur
3h
Cake marbré - Varoma
1h 10min