Urządzenia i Akcesoria
Torta della nonna
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz.
12 parts
Składniki
-
30 g de sucre
Crème
-
350 g de sucre
-
2 citrons bio, le zeste finement prélevé à l’économe
-
1000 g de lait
-
8 jaunes d'œufs
-
1 pincée de sel
-
150 g de farine
Pâte
-
300 g de farine
-
120 g de beurre froid coupé en morceaux (3 cm)
-
2 œufs
-
1 pincée de sel
-
1 c. à café de poudre à lever
Finition
-
50 g de pignons de pin
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 part
Białko
11 g
Kalorie
1965 kJ /
469 kcal
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Bon app, les Suisses!
96 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Carac rouge
19sa 30 dk
Chili con carne
Değerlendirme yok
Gâteau choco-coco
40 dk
Cuchaule
2sa 30 dk
Gâteau du Vully
2sa 30 dk
Focaccia croustillante
2sa 10 dk
Mousse au thon
10 dk
Liqueur de noisettes au caramel
20 dk
Soupe bâloise à la farine
1sa 10 dk
Mini-plumcake au yogourt
40 dk
Tarte au vin cuit
45 dk
Cake Mississippi clair
1sa 15 dk