Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sucre
- 20 g de levure fraîche
- 400 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 30 g d'huile de tournesol (ou d’arachides)
- 1 c. à café de sel
Garniture
- 500 g de tomates olivettes, épépinées et en morceaux
- 6 filets d'anchois, conservés dans de l'huile ou dessalés
- 1 c. à café d'origan séché
- 1 c. à café de sel
- 10 g d'huile d'olive extra vierge, pour badigeonner
- de la farine, pour le plan de travail
- 1 c. à café de câpres au vinaigre, marinées, ou dessalés
- 50 g d'olives noires dénoyautées
- 200 g de mozzarella au lait de bufflonne, en tranches (5 mm), petit-lait égoutté
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3916 kJ / 936 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 110 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linguine saumon et vodka
20min
Flammekueche aux poires et gorgonzola
1u.
Tartelettes aux légumes
55min
Lasagnes classiques
2u.
Focaccia croustillante
2h 10min
Focaccia aux oignons
2h 20 min
Pizza au saumon fumé
1u.
Pizza margherita
2h 10min
Forêt noire
2h 30min
Mini focacce fantaisie
2h 5 min
American apple pie
1u. 20min
Fougasse aux olives
2h 20 min