Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de sucre
- 100 g de beurre, mou coupé en morceaux et un peu plus pour graisser
- 250 g de pain, de la veille, coupé en cubes (3 cm)
- 100 g de biscuits, amaretti, coupés en dés
- 700 g de lait
- 1 c. à café de sucre vanillé
- 1 pincée de sel
- 75 g de cacao en poudre (toutes sortes)
- 100 g de pignons de pin
- 100 g de raisins de Smyrne
- 100 g d'écorce d'orange confite
- 3 œufs
- 2 c. à café de grappa
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 413 kJ / 99 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche aux 4 fromages
45min
Vermicelles
3hod. 15min
Soupe de maïs et saucisses de Vienne
25min
Yogourt-shake à la mangue
10 min
Pâté uranais
1j 50 menit
Focaccia aux oignons
2h 20 min
Sauce Hollandaise
15min
Linguine au pesto avec agrumes et herbes
25min
Pain au vin rouge et aux noix
15h 30min
Mousse au mocca rapide
5min
Risotto aux épinards et asperges
40min
Gâteau aux carottes
1h 10min