Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de sucre
- 100 g de beurre, mou coupé en morceaux et un peu plus pour graisser
- 250 g de pain, de la veille, coupé en cubes (3 cm)
- 100 g de biscuits, amaretti, coupés en dés
- 700 g de lait
- 1 c. à café de sucre vanillé
- 1 pincée de sel
- 75 g de cacao en poudre (toutes sortes)
- 100 g de pignons de pin
- 100 g de raisins de Smyrne
- 100 g d'écorce d'orange confite
- 3 œufs
- 2 c. à café de grappa
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 413 kJ / 99 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagnes classiques
2u. 5min
Tourte aux noix de l'Engadine
1h 15 min
Moutarde indienne
15min
Parmesan râpé
5min
Fougasse aux olives
2h 20 min
Escargots aux graines de pavot
Brak ocen
Honeycomb
1h 30min
Capuns des Grisons (Spécialité grisonne)
35 min
Carré de veau en croûte d’herbes et trio de légumes
3 Std.
Pain aux tomates et basilic
1h 45 min
Pain au vin rouge et aux noix
15h 30min
Escargots noix-cannelle
2 Std. 10 Min