Urządzenia i Akcesoria
Polenta
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
-
1500 g d'eau
-
1 c. à soupe de sel de mer en gros grains
-
25 g de beurre1 c. à soupe d'huile
-
400 g de semoule de maïs, type bramata
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
8.7 g
Kalorie
1607 kJ /
384 kcal
Tłuszcz
5.2 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
80.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Polenta et sa sauce crémeuse aux champignons
50 min
Risotto alla milanese
30 min
Gnocchi de pommes de terre
1 godz. 15 min
Papet vaudois
55 min
Gnocchi de pommes de terre
1 godz. 15 min
Risotto
30 min
Polenta et ragoût de champignons
45 min
Polenta tessinoise
45 min
Focaccia au romarin
2 godz. 30 min
Risotto aux bolets et au brie
35 min
Pain paysan
3 godz.
Rösti bernois
40 min