
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 żółtka
- 120 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek (opcjonalnie)
- 80 - 100 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ - ¾ łyżeczki musztardy Dijon
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1129.6 kJ / 270 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 309.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kurczak w sosie miodowym
25 min
Sos holenderski
15 min
Sos serowy Mornay
10 min
Sos holenderski – 250 ml
15 min
Sos berneński
15 min
Sos holenderski – 500 ml
15 min
Sos bazyliowo-musztardowy
20 Min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20 Min
Kremowy dressing francuski
10 min
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 600 ml
15 min
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1h
Sos cebulowy (sos soubise)
30 min