Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g czerwonego wina, wytrawnego
- 500 g cukru
- 1 laska cynamonu, połamana na 4 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 1570 kJ / 375 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 83.7 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos holenderski
15min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2h 20min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1 godz. 5 min
Remoulade
10 min
Kremowe aïoli na żółtkach
10 min
Sos berneński
15min
Sos Mojo Amarillo
45min
Oliwa portugalska
10 min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1h 25min
Sos z octu balsamicznego do pieczonych warzyw
40min
Sos salvitxada
1h 25min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 Min