
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 płaska łyżeczka kminku
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 20 g masła
- 180 g chleba razowego, czerstwego, pokrojonego na kawałki
- 1000 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l) pokruszona - ½ - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- śmietana, min. 30% tłuszczu do podania
- natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 184.3 kcal / 3085.7 kJ
- Białko
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Błonnik
- 4.4 g