
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z chleba
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
1 płaska łyżeczka kminku
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g masła
-
180 g chleba razowego, czerstwego, pokrojonego na kawałki
-
1000 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
śmietana, min. 30% tłuszczu do podania
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
184.3 kcal /
3085.7 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
8.8 g
Węglowodany
26.3 g
Błonnik
4.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SPRYTNE GOTOWANIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25 min
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 min
Zupa z rukoli
35 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min
Zupa krem z pora z serem
30 min
Zupa cebulowa
1 godz.
Zupa krem z ziemniaków
40 min