Zupa z chleba

Zupa z chleba

3.6 42 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 1 płaska łyżeczka kminku
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g masła
  • 180 g chleba razowego, czerstwego, pokrojonego na kawałki
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • śmietana, min. 30% tłuszczu do podania
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 184.3 kcal / 3085.7 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 8.8 g
Węglowodany 26.3 g
Błonnik 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...