Urządzenia i Akcesoria
Majonez curry
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
500 g
Składniki
-
200 g oleju
-
1 jajko o temperaturze pokojowej (patrz wskazówka)
-
½ - 1 łyżeczka curry, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 - 2 łyżeczki musztardy
-
200 g jogurtu greckiego200 g jogurtu naturalnego gęstego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
284.7 mg
Białko
3 g
Kalorie
1618 kJ /
386.7 kcal
Tłuszcz
42.5 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Węglowodany
2.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I DIPY
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ostry sos z bananów
35 min
Musztarda pomarańczowa
15 min
Pasta z cukinii i czosnku
55 min
Ziołowa frittata z ricottą
55 min
Sos BBQ
25 min
Bułeczki mleczne bez mąki
45 min
Pikantne aïoli
15 min
Dressing czosnkowy z serkiem ricotta
10 min
Purée z kapusty i kasztanów
35 min
Muffinki z tuńczykiem
50 min
Sos miodowo-musztardowy
10 min
Majonez japoński (kewpie)
15 min