Fondue pomidorowo-serowe z kabanosami

Fondue pomidorowo-serowe z kabanosami

2.8 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 20 g liści bazylii, świeżych
  • 300 g sera gouda pokrojonego na kawałki
  • 150 g przecieru pomidorowego typu passata
  • 120 g białego wina, wytrawnego
  • 15 g skrobi kukurydzianej
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • kabanosy pokrojone na kawałki, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 212.7 kcal / 889.9 kJ
Białko 13.2 g
Tłuszcz 13.9 g
Węglowodany 5.6 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Sód 457.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...