
Urządzenia i Akcesoria
Fondue pomidorowo-serowe z kabanosami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
20 g liści bazylii, świeżych
-
300 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
150 g przecieru pomidorowego typu passata
-
120 g białego wina, wytrawnego
-
15 g skrobi kukurydzianej
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
kabanosy pokrojone na kawałki, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
212.7 kcal /
889.9 kJ
Białko
13.2 g
Tłuszcz
13.9 g
Węglowodany
5.6 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Sód
457.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

FONDUE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Likier morelowy
25 min
Majonez curry
10 min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30 min
Pizza z makaronu spaghetti (TM5, TM6)
1 godz. 10 min
Podpłomyk cztery sery
55 min
Chrupiące krążki cebulowe
30 min
Lassi z kiełkami
20 min
Salsa brava - pikantny sos pomidorowy
5 min
Jeżynowe daiquiri
10 min
Pieprzówka
505 godz. 45 min
Rosół drobiowy, kluski z ciasta chlebowego
1 godz. 5 min
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1 godz.