Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g liści bazylii, świeżych
- 300 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
- 150 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 120 g białego wina, wytrawnego
- 15 g skrobi kukurydzianej
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- kabanosy, pokrojone na kawałki, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 889.9 kJ / 212.7 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 457.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jajka w kokilkach (dla dzieci)
35min
Bułki na parze
2sa 10 dk
Nachos z ostrą papryczką i tartym serem
40 min
Parathas nadziewane kalafiorem
55 Min
Zielona terrina z kozim serem
4 godz. 40 min
Sorbet bazyliowy
10 min
Czeska pasta piwna
1 Std. 10 Min
Purée z kapusty i kasztanów
35min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30min
Gnocchi alla romana
2 godz.
Babeczki z nadzieniem z parmezanu i suszonych pomidorów z Varomy
1hod.
Adżika
40 min