Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g liści bazylii, świeżych
- 300 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
- 150 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 120 g białego wina, wytrawnego
- 15 g skrobi kukurydzianej
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- kabanosy, pokrojone na kawałki, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 889.9 kJ / 212.7 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 457.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche z szyjkami rakowymi i serem gruyère
1 godz. 45 min
Karmelowy czaj
20 min
Kulki ziemniaczane
50min
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1h
Sangria z cydru
15min
Makaron po liguryjsku
45 min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 Std. 20 Min
Gorąca czekolada chai
25min
Chlebki guttiau
2h 30min
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1h 40min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30 min
Pikantna pizza
1h 30min