Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g octu ryżowego
- 100 g cukru
- 20 g oleju słonecznikowego
- 1 łyżka ziaren sezamu (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 220 g
- Kalorie
- 2434.3 kJ / 581.8 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 100 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos salvitxada
1 godz. 25 min
Dressing czosnkowy z serkiem ricotta
10 min
Kremowy dressing francuski
10 min
Pasta Taramosalata
15 min
Dressing z kozim serem
10 min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1 godz. 5 min
Winegret w stylu azjatyckim
10 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Dressing jogurtowo-pomarańczowy z makiem
10 min
Dressing z awokado i bazylii
10 min
Sos słodko-kwaśny z papryką
50 min
Sos jogurtowy
5 min