Koncentrat bulionu cielęcego

Koncentrat bulionu cielęcego

4.8 19 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
1 słoik

Składniki

  • 300 g cielęciny bez ścięgien i białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 100 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. szałwii, rozmarynu), tylko liście
  • 100 g soli gruboziarnistej
  • 50 g białego wina, wytrawnego
    50 g wody
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 4 - 6 nasion kolendry

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 422 kcal / 1766.8 kJ
Białko 65 g
Tłuszcz 7.8 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 6.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...