Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g cielęciny, bez ścięgien i białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 100 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 4 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. szałwii, rozmarynu), tylko liście
- 100 g soli gruboziarnistej
- 50 g białego wina, wytrawnego
- 1 liść laurowy, suszony
- 4 - 6 nasion kolendry
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 1766.8 kJ / 422 kcal
- Białko
- 65 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Błonnik
- 6.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Klopsy królewieckie
2 Std. 10 Min
Krupnik na cielęcinie z kaszą jaglaną
1h 15 min
Koncentrat bulionu drobiowego
45 min
Koncentrat bulionu warzywnego z pomidorami
30 min
Purée z kapusty i kasztanów
35 min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1h 25 min
Koncentrat bulionu cielęcego w kostkach
55 min
Koncentrat bulionu z kaczki
20min
Koncentrat bulionu wołowego
1h 20 min
Koncentrat bulionu mięsnego
45 min
Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami
25 min
Koncentrat bulionu grzybowego
25 min