
Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu cielęcego
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
1 słoik
Składniki
-
300 g cielęciny bez ścięgien i białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
4 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. szałwii, rozmarynu), tylko liście
-
100 g soli gruboziarnistej
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
1 liść laurowy, suszony
-
4 - 6 nasion kolendry
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
422 kcal /
1766.8 kJ
Białko
65 g
Tłuszcz
7.8 g
Węglowodany
20 g
Błonnik
6.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE BULIONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Koncentrat bulionu mięsnego
45 min
Koncentrat bulionu warzywnego
45 min
Koncentrat bulionu drobiowego
45 min
Sos boloński z cielęciną (dla dzieci)
1 h
Koncentrat bulionu cielęcego w kostkach
55 min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 h 25 min
Koncentrat bulionu warzywnego z pomidorami
30 min
Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami
25 min
Koncentrat bulionu grzybowego
25 min
Koncentrat bulionu z kaczki
20 min
Koncentrat bulionu wołowego
1 h 20 min
Krupnik na cielęcinie z kaszą jaglaną
1 h 15 min