Purée z kapusty i kasztanów

Purée z kapusty i kasztanów

4.0 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 400 g kapusty włoskiej pokrojonej na kawałki
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 250 g kasztanów jadalnych, gotowanych, bez skórki
  • 80 g mleka
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 230 kcal / 965 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 10.1 g
Węglowodany 30.9 g
Błonnik 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...