
Urządzenia i Akcesoria
Purée z kapusty i kasztanów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
kapusty włoskiej pokrojonej na kawałki400 g
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
kasztanów jadalnych, gotowanych, bez skórki250 g
-
mleka80 g
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
230 kcal /
965 kJ
Białko
6.8 g
Tłuszcz
10.1 g
Węglowodany
30.9 g
Błonnik
5.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KAPUSTY I SPÓŁKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Purée dyniowe z ziemniakami i pomarańczą
35 min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 min
Gazpacho słodko-pikantne
5 min
Mini zapiekanki z owocami morza (bez laktozy)
1 godz. 35 min
Bulion rybny
1 godz.
Ażurowe naleśniki ziołowe ze szparagami i szynką
1 godz.
Barszcz czerwony, ziołowe kluski
1 godz. 10 min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 godz. 40 min
Zupa krem z topinamburu i pora
1 godz.
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2 godz.
Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz
1 godz. 45 min
Ajo blanco - andaluzyjska zimna zupa migdałowo-czosnkowa
1 godz. 5 min