Urządzenia i Akcesoria
Purée z kapusty i kasztanów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
400 g kapusty włoskiej pokrojonej na kawałki
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
250 g kasztanów jadalnych, gotowanych, bez skórki
-
80 g mleka
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6.8 g
Kalorie
965 kJ /
230 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
5.8 g
Węglowodany
30.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KAPUSTY I SPÓŁKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Waniliowy napój ryżowy
1 godz.
Remoulade
10 min
Majonez curry
10 min
Cebule faszerowane wątróbką
1 godz. 55 min
Chlebki guttiau
2 godz. 30 min
Sól sezamowa (gomasio)
20 min
Pasta wegetariańska
10 min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25 min
Pasta z suszonych pomidorów z karczochami
2 godz. 10 min
Kurczak pieczony z tapenadą i purée ziemniaczane z karmelizowaną cebulą
2 godz. 15 min
Szczupak w cieście piwnym z sosem duńskim
35 min
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1 godz. 40 min