Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g kapusty włoskiej, pokrojonej na kawałki
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 250 g kasztanów jadalnych, gotowanych, bez skórki
- 100 g mleka
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 965 kJ / 230 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Warzywa w tempurze
1h
Pasta zhong
15min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2h
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1h
Seitan z sosem pomarańczowym
2h
Kokosowy chłodnik z awokado
15min
Koncentrat bulionu krewetkowego
35min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35min
Wielkanocny placek ziemniaczany
2h 15min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 godz. 25 min
Koncentrat bulionu tajskiego
25 Min
Fondue pomidorowo-serowe z kabanosami
30min