Urządzenia i Akcesoria
Purée z kapusty i kasztanów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
400 g kapusty włoskiej pokrojonej na kawałki
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
250 g kasztanów jadalnych, gotowanych, bez skórki
-
80 g mleka
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6.8 g
Kalorie
965 kJ /
230 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
5.8 g
Węglowodany
30.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KAPUSTY I SPÓŁKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos salvitxada
1 godz. 25 min
Majonez
5 min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 godz. 25 min
Gazpacho słodko-pikantne
5 min
Majonez curry
10 min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1 godz. 5 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Lassi z kiełkami
20 min
Sos z czerwonego wina
40 min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 godz. 40 min
Wiejska zapiekanka z purée z brukwi
2 godz. 20 min
Latte pieczarkowe
25 min