Urządzenia i Akcesoria
Purée z kapusty i kasztanów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
400 g kapusty włoskiej pokrojonej na kawałki
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
250 g kasztanów jadalnych, gotowanych, bez skórki
-
80 g mleka
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6.8 g
Kalorie
965 kJ /
230 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
5.8 g
Węglowodany
30.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KAPUSTY I SPÓŁKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Musztarda z suszonymi figami
8 godz.
Majonez
5 min
Cebulowe serniczki z ricotty z Varomy
1 godz.
Małże z bazyliowym sosem
35 min
Dip z karczochów i tofu
5 min
Bulion rybny
1 godz.
Kofty wołowe z kaszą bulgur na dipie jogurtowym z boćwiną
45 min
Wytrawna konfitura z pomidorów
55 min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 min
Pasta kokosowa z cebulą i kolendrą
50 min
Guacamole z gruszką i orzechami nerkowca
10 min
Zupa krem z pora z serem owczym
30 min