Urządzenia i Akcesoria
Purée z kapusty i kasztanów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
400 g kapusty włoskiej pokrojonej na kawałki
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
250 g kasztanów jadalnych, gotowanych, bez skórki
-
80 g mleka
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6.8 g
Kalorie
965 kJ /
230 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
5.8 g
Węglowodany
30.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KAPUSTY I SPÓŁKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta z topinamburu
35 min
Zielona terrina z kozim serem
4 godz. 40 min
Chłodnik ogórkowy
15 min
Malinowy winegret
72 godz.
Marchewka z kuminem
35 min
Zupa cytrynowa z jajkiem (Avgolemono)
1 godz. 15 min
Surowa „ricotta” z orzechów macadamia (dieta raw)
24 godz. 15 min
Sos szczawiowy
30 min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25 min
Pierogi z grzybami i karpiem
2 godz. 35 min
Pesto grzybowo-pieczarkowe
45 min
Klopsy królewieckie
2 godz. 10 min