
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g jogurtu naturalnego
- 200 g śmietany, 18% tłuszczu
- 30 g oleju rzepakowego
- 2 jajka
- 220 g mąki pszennej
- ½ - 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 5 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżeczki rozmarynu, suszonego
- 100 g tuńczyka, w oleju w kawałkach, dokładnie odsączonego z zalewy
- 50 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 154.4 kcal / 646.1 kJ
- Białko
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Sód
- 259.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta z serem pleśniowym
1 godz. 35 min
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 godz.
Muffinki pomidorowe z serem feta
40 min
Muffinki brokułowe z szynką
1 godz.
Wytrawne muffiny cukiniowe
1 godz. 10 min
Ciasteczka czosnkowe
50 min
Muffiny z łososiem i koperkiem z Varomy
45 min
Jabłkowe muffiny z boczkiem
40 min
Tarta prowansalska
1 godz. 15 min
Red Velvet - ciasto buraczane
1 godz. 30 min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z nasionami chia
1 godz. 15 min
Tarta z kiszoną kapustą i grzybami
2 godz. 35 min