Muffinki z tuńczykiem

Muffinki z tuńczykiem

2.9 21 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
12 sztuk

Składniki

  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 200 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 30 g oleju rzepakowego
  • 2 jajka
  • 220 g mąki pszennej
  • ½ - 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 5 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki rozmarynu, suszonego
  • 100 g tuńczyka, w oleju w kawałkach, dokładnie odsączonego z zalewy
  • 50 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 259.8 mg
Białko 6.1 g
Kalorie 646.1 kJ / 154.4 kcal
Tłuszcz 7.6 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Węglowodany 15.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...