Urządzenia i Akcesoria
Sos teriyaki
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
350 g
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
100 g sake japońskiego (patrz wskazówka)
-
100 g sosu sojowego
-
100 g mirinu (patrz wskazówka)
-
60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
1597.1 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
829 kJ /
198 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
32.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYTRAWNE SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 godz. 10 min
Koreański sos BBQ
25 min
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Kurczak 65 z zielonym chutneyem
1 godz.
Sos Hoisin
5 min
Winegret w stylu azjatyckim
10 min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 godz. 10 min
Satay z sosem orzechowym
1 godz. 55 min
Orzechowy kurczak po tajsku z kokosowym ryżem
1 godz.
Kurczak generała Tso
40 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem
45 min