Sos teriyaki

Sos teriyaki

4.9 34 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
350 g

Składniki

  • ząbki czosnku
    2
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    20 g
  • sake japońskiego (patrz wskazówka)
    100 g
  • sosu sojowego
    100 g
  • mirinu (patrz wskazówka)
    100 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    60 g

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 198 kcal / 829 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 0.1 g
Węglowodany 32.9 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 1597.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...