Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 2 ząbki czosnku
- 100 g sake, japońskiego (patrz wskazówka)
- 100 g sosu sojowego
- 100 g mirinu (patrz wskazówka)
- 60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2901.5 kJ / 693 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 115 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 5590 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kurczak generała Tso
40 min
Orientalny sos słodko-kwaśny
15 min
Wieprzowina stir-fry z warzywami
1 godz. 20 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2h
Sos BBQ
30 min
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
5h 30 min
Kurczak w sosie ostrygowym (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ryżem jaśminowym
2 godz. 10 min
Kremowe aïoli na żółtkach
10 Min
Satay z sosem orzechowym
1 godz. 55 min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Bułeczki bao z resztkami mięsa z sosem Hoisin
1 godz. 30 min