Urządzenia i Akcesoria
Sos teriyaki
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
350 g
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
100 g sake japońskiego (patrz wskazówka)
-
100 g sosu sojowego
-
100 g mirinu (patrz wskazówka)
-
60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
1597.1 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
829 kJ /
198 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
32.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYTRAWNE SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos Hoisin
5 Min
Wieprzowina stir-fry z warzywami
1 Std. 20 Min
Szarpana wieprzowina z tortillami Tex-Mex
1 Std. 20 Min
Marynata teriyaki
15 Min
Kurczak w sosie ostrygowym (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ryżem jaśminowym
2 Std. 10 Min
Kurczak w sosie satay
30 Min
Sos BBQ
30 Min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 Std. 50 Min
Kurczak generała Tso
40 Min
Maślany kurczak (Butter chicken)
1 Std.
Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem
45 Min
Klasyczne chlebki naan
1 Std. 30 Min