Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 2 ząbki czosnku
- 100 g sake, japońskiego (patrz wskazówka)
- 100 g sosu sojowego
- 100 g mirinu (patrz wskazówka)
- 60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2901.5 kJ / 693 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 115 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 5590 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos Hoisin
5min
Sałatka z wodorostów wakame z grzybami mun i sezamem
45min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3h 10min
Marynata teriyaki
15min
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
3 Std.
Jiaozi z wołowiną i porem
1h 30min
Szarpana wieprzowina z tortillami Tex-Mex
1 godz. 20 min
Pad thai
45min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Kurczak generała Tso
40min
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Wieprzowina stir-fry z warzywami
1 godz. 20 min