Sos teriyaki

Sos teriyaki

4.9 34 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
350 g

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 100 g sake japońskiego (patrz wskazówka)
  • 100 g sosu sojowego
  • 100 g mirinu (patrz wskazówka)
  • 60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 1597.1 mg
Białko 3.9 g
Kalorie 829 kJ / 198 kcal
Tłuszcz 0.1 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 32.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...