
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g wody
- 200 g mąki pszennej,
- ¾ łyżeczki soli
- 1 łyżka oleju słonecznikowego
- mąka pszenna, ilość do oprószenia blatu
- 300 g wołowiny, bez ścięgien, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
- 120 g cebuli dymki, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 1 jajko
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżka wina ryżowego
- ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego,
- olej słonecznikowy, ilość do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 962 kJ / 230 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Japońska zupa ramen
1h 50 min
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1óra 30p
Jiaozi z wołowiną i porem
1óra 30p
Roladki mięsne w cieście filo z sosem chili
1h 25min
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2h
Ramen z klopsikami z indyka
2 Std. 25 Min
Meksykańskie chili z serem i chorizo
50min
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2h 55min
Pierożki shaomai
2h
Bułeczki z wieprzowiną (Nikuman)
2h
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1h 5min
Wieprzowina w tortilli po meksykańsku
3h 50min