
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g wody
- 200 g mąki pszennej
- ¾ łyżeczki soli
- 1 łyżka oleju słonecznikowego
- mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
- 300 g wołowiny bez ścięgien, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
- 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
- 120 g cebuli dymki pokrojonej na 2 cm kawałki
- 1 jajko
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżka wina ryżowego
- ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- olej słonecznikowy ilość do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 230 kcal / 962 kJ
- Białko
- 7 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Węglowodany
- 16 g
- Błonnik
- 0.6 g