
Urządzenia i Akcesoria
Smażone bułeczki z wołowiną
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 sztuk
Składniki
-
150 g wody
-
200 g mąki pszennej
-
¾ łyżeczki soli
-
1 łyżka oleju słonecznikowego
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
-
300 g wołowiny bez ścięgien, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
120 g cebuli dymki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
1 jajko
-
1 łyżka sosu sojowego
-
1 łyżka oleju sezamowego
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżka wina ryżowego
-
½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
olej słonecznikowy ilość do smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
230 kcal /
962 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
0.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA CHIŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bułeczki bao z resztkami mięsa z sosem Hoisin
1 godz. 30 min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 5 min
Bułeczki z wieprzowiną (Nikuman)
2 godz.
Chinkali z mięsem i kolendrą
1 godz. 40 min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Wenezuelski szarpany kurczak z bułeczkami arepas
40 min
Ramen z klopsikami z indyka
2 godz. 25 min
Ciasto wonton
50 min
Wieprzowina w tortilli po meksykańsku
3 godz. 50 min
Carimañolas z mięsem i serem
3 godz. 5 min
Tajski burger
55 min
Chińskie bułeczki na parze z wieprzowiną (Baozi)
2 godz. 10 min